Commissie Nationale Malaria Elimination Task Force een feit

8 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 7 november 2018- Op ‘Malaria Day’, gisteren 6 november, is de Commissie Nationale Malaria Elimination Task Force geïnstalleerd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid.

De commissie heeft een zittingsperiode van drie jaar en heeft als taak: het evalueren van de rapportages van het malaria programma en het doen van aanbevelingen ter zake; en het gevraagd en ongevraagd adviseren van de directeur van Volksgezondheid ten aanzien van maatregelen ter ondersteuning van de malariabestrijding.

Voorzitter Martelize Eersel van de commissie, vroeg de aandacht van minister Antoine Elias voor enkele brandende kwesties. Twee daarvan zijn: de betalingsmogelijkheden van de ziekenhuis kosten voor onverzekerden die met malaria worden opgenomen, zodat zij de malaria behandeling en kuur volledig afmaken. En dat bij aankomst van contractanten of personen in Suriname, uit landen waar malaria voorkomt zich moeten laten screenen op malaria bij het BOG.

Minister Elias deelde de commissie leden mee, dat hij er alles aan zal doen om de aangekaarte kwesties op te lossen samen met de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn.

-Ashna Phoelsingh/ bron: ministerie Volksgezondheid-