Coronie maakt doorstart in rijstsector

1 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 1 november 2018- Coronie krijgt een financiele boost. Maandag is er ruim 40 hectare padie geoogst. Daarmee is een grote stap gezet naar de doorstart in de rijstsector.

Districtscommissaris Remie Tarnadie bestempelt deze ontwikkeling als een mijlpaal. Naar zijn zeggen is het mogelijk om volgens het concept van Public Private Partnership (PPP), veel voor het district te doen. De burgervader is ervan overtuigd dat met de oogst van de 40 hectare padie, de spinoff effecten niet zullen uitblijven; Coronie biedt nog steeds veel mogelijkheden. Het is alleen een kwestie van oppakken, stelt de burgervader.

Erick Boldewijn, ondernemer actief in deze sector, zegt een goed gevoel te hebben bij de oogst van padie. De rijstsector in Coronie lag een hele poos stil.
Na eerder gevoerde gesprekken met president Desiré Delano Bouterse, heeft het particulier initiatief in Coronie enkele maanden terug gemeend, de sector nieuw leven in te blazen. Ook is benadrukt dat burgers niet moeten wachten op de overheid, maar zelf initiatieven moeten nemen.

Volgens Ivan Graanoogst van het Kabinet van de President is het in de bedoeling om over drie weken te Ingie Kondre 35 hectare padi te oogsten.

De geoogste padie wordt verkocht aan opkopers. Met de opbrengsten zullen er meer investeringen worden gedaan in de sector

Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing/ bron: NII-