Granman Alalapadu vraagt aandacht voor problemen Trio’s

16 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 16 november 2018 – Granman Asongo Alalapadu van de Trio’s in Zuid-Suriname, heeft de aandacht van minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling gevraagd, voor de problemen waarmee zijn stamgenoten kampen. Het Inheems stamhoofd die voor andere zaken in Paramaribo is, maakte van de gelegenheid gebruik om op 14 november 2018 een bezoek te brengen aan de minister.

Alalapadu heeft de problemen van de Trio-gemeenschap vastgelegd in een brief en die aangeboden aan de bewindsman. In het schrijven vraagt het stamhoofd om:

1. Rehabilitatie van het vliegveld van Kwamalasemutu;

2. Aanleg van een verbindingsweg naar Kabalebo;

3. Renovatie leerkrachtenwoningen;

4. Drinkwater voor de school;

5. Continue beschikbaarheid van elektriciteit, eventueel met zonnepanelen als alternatief;

6. Brandstof;

7. Transport voor studenten uit Kwamalasemutu.

Minister Dikan heeft de granman toegezegd dat zijn ministerie zich zal inzetten om een bijdrage te leveren in het oplossen van de heersende problemen en tekorten. Hij zal enkele van de problemen onder de aandacht brengen van collega-ministers, die vanwege de aard van die problemen een betere oplossing kunnen bedenken. De bewindsman liet de traditionele gezagsdrager weten dat hij de warme relaties met hem en zijn stam koestert. Maar hij vroeg Alalapadu ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de korte communicatielijnen met de districtscommissaris. Alalapadu was in gezelschap van hoofdkapitein Reshoede Wakoesja.

– Bron: Ministerie van Regionale Ontwikkeling –