Installatie nieuw Stichtingsbestuur Regionale Gezondheidsdienst

21 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 31 november 2018 – Minister Antoine Elias van van Volksgezondheid heeftop maandag 19 november het nieuw bestuur van de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) geïnstalleerd. De zittingsperiode van het oud bestuur is op 1 juli 2018 geëxpireerd. Enkele leden, waaronder de voorzitter Jerrel Mahabier, die daar deel van waren hebben wederom zitting in het nieuw bestuur en wel vanaf 2 oktober 2018 voor de periode van 2 jaar.

De voorzitter Jerrel Mahabier, bedankte namens zichzelf en de overige bestuursleden de regering voor het in hen gestelde vertrouwen.

De RGD is niet alleen bezig een facelift te ondergaan ten aanzien van de poli’s, maar realiseert ook dat zij een heel vooraanstaande positie heeft ten aanzien van het Primary Health gebeuren. De Stichting Regionale Gezondheidsdienst heeft een hele grote hand in de preventieve zorg, vooral de moeder- en kindzorg. Dat moeten we zeker blijven behouden, zei de voorzitter. Verder gaf hij aan dat het bestuur sowieso meer de zaken van RGD zal doornemen en de directieven van het ministerie van volksgezondheid zal afwachten.

Het bestuur helpt samen met de directie van de RGD leiding geven aan het proces. Het goedgekeurd beleid wordt uitgestippeld door het bestuur terwijl de directie de uitvoering doet. De overige leden die zitting nemen in de commissie, zijn Vincent Fernandes, Henna Ormskerk-Schouten, Charisma Leeuwin, Edgar van Genderen, Claudia Doornkamp-Sabajo en Marcia Clumper.

-Bron: MINISTERIE VAN VOLKSGEZONDHEID –