Leerlingen maken speels kennis met nieuwe onderwijsstijl

1 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 1 november – Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakt het mogelijk voor 370 scholieren uit Paramaribo, Commewijne, Saramacca, Para, Marowijne en Brokopondo, om de Nationale Kunstbeurs te bezoeken. Hiermee wil het ministerie de ontwikkeling van het creatief en kritisch denkvermogen van de leerlingen ondersteunen.

Tijdens hun bezoek wordt hen op een speelse manier geleerd door te doen, aan de hand van een maatschappelijk probleem. Dit vraagstuk zullen zij analyseren, hun eigen oplossingen bedenken en die vervolgens zelf filmen, zodat hun eindresultaten gedeeld kunnen worden.

De schoolvakken zoals taal, rekenen en aardrijkskunde zullen geïntegreerd gebruikt worden, om zo te komen tot het antwoord op vragen. Deze benadering maakt deel uit van innovatieve leermethoden die ook in Suriname steeds meer worden toegepast. Kinderen leren zo op hun eigen manier en worden beter in staat gesteld hun talenten toe te passen. Door deze manier van lesgeven wordt het onderwijs beter toegespitst op individuele behoeften van kinderen, wat uiteindelijk zal zorgen voor verbeterde schoolresultaten.

Het ministerie is in het proces van een geleidelijke onderwijshervorming; hiervoor is het Basic Education Improvement Program (BEIP) deels verantwoordelijk. De hoofddoelen van dit programma zijn het verbeteren van het leerproces van studenten, alsook van de efficiëntie van het onderwijssysteem.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsingh/ bron: ministerie van OWC-