Minister Dikan en dc Jeroe maken werkafspraken

17 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 17 november 2018 – Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en districtscommissaris Humphrey Jeroe (Sipaliwini/ Bestuursressort Boven Suriname) hebben werkafspraken gemaakt voor de komende periode. De afspraken zijn gemaakt tijdens een bezoek van de burgervader op maandag 13 november 2018 aan het ministerie.

Het is het eerste officieel bezoek van Jeroe aan de bewindsman sinds zijn beëdiging en installatie op zondag 21 oktober, te Atjoni in Sipaliwini. De dc wil zich de komende periode inzetten voor de verbetering van onder meer: onderwijs, infrastructuur, communicatie tussen dorpen, de beschikbaarheid van overheidsdiensten, toegang tot bankfaciliteiten en voorlichting.

De minister heeft de burgervader gewezen op de grote verantwoordelijkheden van het ambt van districtscommissaris en zijn centrale rol in het district als vertegenwoordiger van de regering. Verder heeft hij hem gevraagd aandacht te schenken aan de ruimtelijke ordening in gebieden zoals Atjoni, die zich snel ontwikkelen en steeds aantrekkelijker worden voor economische activiteiten. Hij zal ook een beroep moeten doen op zijn eigen inzichten, creativiteit en sociale vaardigheden bij de uitoefening van zijn taken. Daarnaast staat het ministerie klaar om hem te allen tijde met raad en daad bij te staan.

Voor een vlot verloop van zaken hebben de twee afgesproken vaker overlegmomenten te hebben.

– Bron: Ministerie van Regionale Ontwikkeling –