Minister Gopal geeft startsein 12de editie Suriname International

17 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 17 november 2018 – Minister Lalinie Gopal heeft op woensdag 14 november de 12de editie van de Suriname International verricht. Dit deed zij door het serveren van een shuttle in de Ring Sport Center. Voorafgaand was er een defilé van de 12 deelnemende landen, toespraken en multiculturele entertainment.

Charlene Soerodimedjo, voorzitter van de SBB, voelt zich vereerd dat Suriname gastland is van het toernooi. Volgens haar wordt naast het ontwikkelen van de talenten, ook verschillende culturen bij elkaar gebracht.

Minister Gopal heeft de SBB gecomplimenteerd voor haar inzet voor dit toernooi, na een succesvolle Carebaco Games twee en een halve maand geleden. De bewindsvrouw gaf aan op de hoogte te zijn van de uitdagingen en dat de regering zoveel als mogelijk faciliteert. De sportminister heeft sportiviteit aangemoedigd en hoopt dat zowel de Surinaamse als de buitenlandse sporters het toernooi succesvol kunnen afwerken.

De 12 deelnemende landen zijn: Suriname, Barbados, Jamaica, Guatemala, Luxemburg, Portugal, Canada, Ecuador, Peru, Dominicaans Republiek, België en Tsjechië.

De 12de editie van de Suriname International wordt op zaterdag 17 november afgesloten.

– Bron: Ministerie van Sport en Jeugdzaken –