Minister Gopal opent 15de editie Srefidensi Marathon

19 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 19 november 2018 – De 15de editie van de Srefidensi Maratahon is middels een start schot geopend door de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. In het kader van het 3de jubileum zijn de kids run en fun run toegevoegd aan de hele en halve marathon. Voor de organisatie was het Nationaal Leger verantwoordelijk. De winnaar van de hele marathon, 42 kilometer, is de Fransman Samuel Gichuru, die in Kenia is geboren.

Minister Gopal vindt het belangrijk dat er een “sportief tintje” gekoppeld is aan de viering van 43 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Zij waardeert het enorm en vindt het bijzonder dat de nodige ministeries de ondersteuning hebben geboden. De bewindsvrouw complimenteert de organisatie voor het neerzetten van zo een groot evenement. Als grote promotor van een gezonde levensstijl staat het ministerie achter elke organisatie en elk initiatief van bewegingsactiviteiten, zo ook de Srefidensi Marathon. Volgens de minister wordt sport steeds meer ingezet als instrument om gemeenschappen en naties tot ontwikkeling te brengen. In de regio is gebleken dat sport meer ingezet moet worden om positieve veranderingen teweeg te brengen. Vóór het geven van het startsein heeft de sportminister een ieder geïnspireerd om zoveel als mogelijk bewegen als een vast onderdeel te maken van hun dagelijkse activiteiten.

De commissie die belast was met de organisatie van de 15de Srefidensi Marathon werd geleid door Michael Klein. De voorzitter gaf aan dat er dit jaar gecertificeerde leden van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB) zijn ingezet om de tijden van de atleten vast te stellen. Hij is blij met het feit dat de marathon steeds meer buitenlanders aantrekt om deel te nemen. Verder is hij sponsoren en de verschillende ministeries dankbaar voor de nodige ondersteuning. Aan de marathon hebben 94 atleten deelgenomen. De start en finish waren op het Onafhankelijkheidsplein.

– Bron: Ministerie van Sport- en Jeugdzaken –