Ministerie van Defensie sluit basisziektekostenovereenkomst af met SZF

12 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 12 november 2018 – Het Ministerie van Defensie is via minister Ronni Benschop en de minister van Financiën Gillmore Hoefdraad een basisziektekostenovereenkomst aangegaan met de Stichting Staatsziekenfonds (SZF). Dit gebeurde op 30 oktober 2018 en is op 1 november 2018 ingegaan. Namens het ministerie van Defensie plaatste waarnemend directeur, Kolonel Johnny Antonius, zijn handtekening onder het document, terwijl directeur Rick Kromodihardjo dit deed namens het Staatsziekenfonds.

De overeenkomst schrijft medische dienstverlening vanuit het SZF voor, ten behoeve van het Nationaal Leger en het militair personeel – zowel de actief dienende als de gepensioneerden – en hun gezinsleden. Deze groep vertegenwoordigt een bestand van ruim 12.000 verzekerden. Waarnemend directeur van Defensie, Kolonel Antonius, geeft aan dat het heel belangrijk is dat de personeelsleden de medische zorg niet meer uit eigen zak hoeven te betalen. SZF-directeur Kromodihardjo spreekt van een mijlpaal, waarbij met de overname van deze nieuwe groep verzekerden de medische zorg aan hen gegarandeerd is. Het gaat dan om de basisziektekostenverzekering, meerrechten en tandheelkunde.
De basisziektekostenverzekering biedt toegang tot de basismedische zorg, zoals huisartsenhulp, geneesmiddelen, ziekenhuisopname, enzovoorts en is conform het basisvoorzieningenpakket van het SZF. Ook hebben het ministerie en het SZF een overeenstemming bereikt over de meerrechten, waarmee wordt bedoeld dat alle kosten die buiten het voorzieningenpakket vallen eveneens namens het ministerie worden gedekt.

De voorbereiding om te komen tot de overeenkomst heeft enige maanden geduurd. De verzekeringskaarten voor deze groep worden door het SZF geprint en deze week zal het ministerie een aanvang maken met de distributie.

Bron: MINISTERIE VAN DEFENSIE