Ministers Tsang en Soerdjan bezoeken expo in China

6 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 5 november 2018- Vooruitlopend op de China International Import Expo in Shanghai, hebben ministers Stephen Tsang van HI en Lekhram Soerdjan van LVV, een bezoek gebracht aan de China National Fisheries Corporation (CNFC).

Tijdens het bezoek hebben de leidinggevenden van CNFC te kennen gegeven meer te willen investeren in de Surinaamse visserij Industrie. Zij zijn reeds enkele jaren actief in de sector met 5 boten en hebben de visserijsector goed in beeld kunnen brengen. Er is interesse in de zee visserij en in de verwerking van vis.

CNFC is het nationaal visserijbedrijf van de Chinese overheid. Het bedrijf is in 30 jaar uitgegroeid tot een transnationale onderneming en heeft een vissersvloot van ruim 300 boten verspreid van de Noordzee, Afrika, Pacific, Indische Oceaan tot en met Latijns Amerika. De economische potentie van Suriname is in kaart gebracht en de wens is om meer investeringen te doen. Vervolg onderhandelingen zullen plaatsvinden in Suriname in januari 2019.

De Surinaamse delegatie heeft ook een bezoek gebracht aan het Chinees staatsbedrijf dat in samenwerking met de SPSBbank 200 woningen bouwt in Richelieu.
Mogelijkheden voor het opzetten van een afval verbrandingsoven voor de opwekking van energie en levering van landbouwmachines zijn ook besproken tijdens deze ontmoeting.

-Ashna Phoelsingh & Kishan Jalimsing/ bronnen: ministeries LVV & HI-