Nationale infectie commissie geïnstalleerd

14 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 14 november 2018 – De minister van Volksgezondheid Antoine Elias, heeft de eerste Nationale Infectie Commissie geïnstalleerd. Volgens de bewindsman is deze commissie een heel belangrijke werkgroep, omdat infecties goed aangepakt moeten worden binnen de gezondheidssector. De Nationale Infectie Commissie is eerder deze maand geïnstalleerd en heeft een zittingsperiode van drie jaar.

De commissie is belast met de volgende taken: het gevraagd en ongevraagd geven van advies, begeleiding in de vorm van richtlijnen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne aan alle ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen.

Verder moeten zij toezien op de registratie van infecties in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

De commissie wordt voorgezeten door Kathleen Jharie, ziekenhuishygiënist. Zij is blij met deze werkgroep omdat er veel werk aan de winkel is ten aanzien van de hygiëne binnen de gezondheidssector. De overige leden zijn Gwendolien Sno-Mooikoedoe, secretaris, Ed Ijzerman microbioloog, Soerodj Harkisoen Internist, Mariska Pansa en Roberta Ameking beide ziekenhuishygiënist en Kavita Goercharn-Sital, Jurist.

– Bron:  Minister van Volksgezondheid –