NIEUWE AMBASSADEUR VOOR SURINAME IN CARICOM

13 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 13 november 2018 – Afgelopen donderdag heeft Suriname’s nieuwbakken ambassadeur bij de CARICOM, Chantal Elsenhout , haar geloofsbrieven overhandigd aan de secretaris-generaal, Irwin LaRocque. Dit gebeurde op het hoofdkwartier van het CARICOM-secretariaat in Georgetown, Guyana.

Ons land wil actief deelnemen aan CARICOM’s succes en heeft het belang van de participatie van jongeren in de regionale integratiebeweging kenbaar gemaakt aan de secretaris-generaal.

Suriname heeft binnen CARICOM in haar portefeuille gemeenschapsontwikkeling en culturele samenwerking, waaronder jeugd en sport, zei Elsenhout. Suriname vindt het belangrijk, “om voortdurend in onze jeugd te investeren.”

“We kijken er naar uit om nauw samen te werken aan projecten en programma’s om de jongerenparticipatie, sport en culturele intermenselijke contacten in ons land te verbeteren, “voegde ze eraan toe.

LaRocque erkent de rol die president Desiré Bouterse speelt. “Dit zijn belangrijke elementen van het gemeenschaps leven waaraan president Bouterse blijk heeft gegeven van toegewijd leiderschap”, verklaarde LaRocque.

– Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken –