Premier van Barbados bezoekt het Viskeuringsinstituut

19 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 19 november 2018 – De premier van Barbados, Mia Amor Mottley en haar delegatie hebben een bezoek gebracht aan het Viskeurings Instituut (VKI). Aan de delegatie is een presentatie gegeven over de belangrijke rol die het Insituut vervult bij de inspectie, monitoring en keuring in de visserijsector.

Na de presentatie heeft premier Mottley gesproken over mogelijke samenwerking op het gebied van de inspectie en monitoring van deze sector om zodoende de export van o.a. vis en visproducten in haar land te bevorderen. Na het gesprek kreeg de delegatie een rondleiding in het VKI.

Het VKI voldoet aan de internationale voorwaarden die door de Europese Unie is vastgesteld met betrekking tot de keuring voor export van viswaren. Deze voorwaarden behoren tot de strengste in de wereld. Enkele van de voorwaarden zijn dat het keuringsinstituut een zelfstandig instituut dient te zijn en niet politiek gelieerd mag zijn.

Behalve de delegatie van Barbodos waren ook aanwezig, Vice-president Ashwin Adhin, minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij en enkele stafleden van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Na het bezoek aan het VKI, is ook een bezoek gebracht aan het Food and Agriculture Industries (FAI) Jarikaba in het district Saramacca, waarbij ook minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken aanwezig was.

-Bron: Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-