President Bouterse en Ashanti koning bezoeken Brokopondo

25 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 25 november 2018 – Met groot onthaal en onder muzikale begeleiding werd de Asantehene Koning Otumfei Osei Tutu II samen met de president van de Republiek Suriname en de firstlady , De vergaderzaal te Brownsweg binnen gehaald. De districtscommissaris van Brokopondo,  Frederick Finisi gaf aan het bijzonder te vinden dat de eer aan zijn district te beurt is gevallen om de koning te verwelkomen.

De koning kreeg enkele attributen mee zoals onder andere een boot en bank . ” Ik hoop dat zodra u deze bank ziet u terug zal denken aan uw bezoek aan Suriname, het district Brokopondo en de president van ons land “, zei de dc in het Saramacaans. De granman der Saramacanners Albert Aboikoni haalde de historische band aan die Suriname heeft met Afrika. Hij spreekt de hoop uit dat deze band zich verder wordt ontwikkeld. RO minister Edgar Dikan zegt dat het niet lang meer zal duren dat Surinamers

rechtstreeks naar Ghana gaan. In gesprekken die reeds gevoerd zijn met de koning is aangegeven dat er mogelijkheden zijn als het gaat om studie en landbouw. De president bedankte de bewoners voor het warm onthaal en gaf aan het geweldig te vinden dat de koning en zijn gevolg in Suriname zijn. De koning Otumfei Osei Tutu II is bijzonder dankbaar te zijn om aanwezig te kunnen zijn in Brokopondo. ”Terwijl ik mijn intrede deed te Brokopondo sprak een jonge man met mij in mijn taal. Vanaf dat moment wist ik dat dat ik onder mijn mensen was,” zei de koning. Hij is heel erg ingenomen met het feit dat de cultuur die naar hier is gebracht niet verloren is gegaan en doet een beroep op het traditioneel gezag dit te blijven behouden. Volgens hem kan Suriname kan grote stappen maken in zijn ontwikkeling. Hij riep een ieder op te werken aan de verdere ontwikkeling van beide landen .

De koning nodigde de president Bouterse uit een tegenbezoek aan Ghana te brengen .

-NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-