Na 6 jaar weer missverkiezing; Rishika Poeran Miss India Worldwide Suriname

4 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 4 november 2018- Met grote tevredenheid van het publiek, is de 24 jarige Rishika Poeran gekroond tot de eerste Miss India Worldwide Suriname.

Er is gisteren na 6 jaren weer een missverkiezing gehouden voor schoonheden van Hindoestaanse komaf. In 2011 is Varsha Ramratan gekroond tot Miss India Suriname 2011. Deze verkiezing was toen onder leiding van SurIndia Glamour. Dit jaar nam Gietanjali Raghoebarsing het over en wordt miss India Worldwide Suriname georganiseerd door de stichting Beauties of Suriname Pageant.

Avond
De show startte niet precies om 20.00uur, maar dat mocht de pret niet drukken. De missen werden voorgesteld aan het publiek middels Indiaase dans, op een hele mysterieuze wijze. Met andere dansers kwamen de 13 schoonheden gesluierd het podium op onder begeleiding van het lied: Ghoomar uit de film Padmaavat. Na de introductie kwamen de dames in avondjurken van boetiek Lili’s, waarna de talentenronde begon, alsook de ronde in Indiaase klederdrachten van Sari Nagar. Voor elke ronde konden de dames 15% aan punten scoren. De jury lette op verschillende aspecten. Een miss kon in totaal 100% aan punten binnenhalen.

Jury
Het was voor de jury moeilijk om een top 5 te kiezen. Het juryberaad heeft maximaal 20 minuten geduurd en dan nog waren de leden niet tevreden. Ondertussen werd er voor goede entertainment gezorgd, ook door de masters of ceremonies. Gulshan Alibux en Jermain Tjin-A-Koeng hebben het publiek aangenaam bezighouden tijdens het langdurend juryberaad. Een prettig duo dat zeker wordt terug verwacht bij de volgende Miss India Worldwide Suriname. Uiteindelijk kwam er een verassende uitslag na het beraad: in plaats van 5 finalisten waren er 6: Cheyenne Siriram, Shereen Carrot, Rishika Poeran, Hieneshma Hardwarsing, Shewishka Ganpat en Raveena Bharat.

Vragenronde
Het viel het publiek op dat de missen tijdens de vragenronde geen makkelijke vragen kregen. “Wat is het grootste probleem in Suriname?, Wat is de problematiek van jongeren anno 2018?, Als jij moet kiezen tussen carriere en kinderen krijgen, wat zou het dan zijn en waarom?, Als jij miss India Worldwide Suriname wordt en je mocht verandering brengen aan wetgeving, wat is het eerste dat je zou veranderen?, Wat is de mening over LGBT huwelijken in Suriname?”

Uitslag
Vol spanning zat het publiek te wachten op de uitslag, want voor de tweede keer moesten de juryleden in beraad om de finale uitslag te bepalen. De nieuwe miss werd niet voor middernacht gekroond.

Rishika Poeran mag zich vanaf nu Miss India Worldwide Suriname 2018 noemen. Gevolgd door de First Runner Up – Shereen Carrot, Second Runner Up – Cheyenne Siriram, Third Runner Up – Raveena Bharat, Fourth Runner Up – Hieneshma Hardwarsing en Fifth Runner Up – Shewishka Ganpat. De subtitels van Miss Photogenic en Best Talent zijn ook naar Rishika Poeran. Raveena Bharat krijgt de sjerp als Miss Congeniality en People’s Choice is naar Cheyenne Siriram.

Buitenland
De nieuwe Miss India Worldwide Suriname zal Suriname in december vertegenwoordigen op de Miss India Worldwide verkiezing in New Jersey. Miss Rishika Poeran zal zich volledig inzetten om Suriname wederom bekendheid te geven in de wereld.

Klik hier om de video van de crowning te bekijken.

-verslag: Xaviera L. Arnhem, camjo STVS-
-eindr: Ashna Phoelsingh-