Seminar klimaatverandering afgesloten

8 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 7 november 2018- Suriname was twee dagen gastland voor het regionaal seminar over klimaatverandering en beperking van rampenrisico’s voor parlementen van het Caribisch gebied. Met de aanname van de Paramaribo Declaration on Climate Change and Disaster Risk Reduction, is het seminar gisteren afgesloten.

In de declaration is onder andere opgenomen, dat verdere acties ondernomen zullen worden om klimaatverandering tegen te gaan en dat wetgeving moet komen om het risico op rampen te verminderen. Verder zijn tijdens het seminar de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt aangekaart. Ook de rol die regionale parlementen kunnen spelen om de issues rond dit vraagstuk in het Caribisch gebied aan te pakken, is besproken. Daarnaast is ook aandacht besteed aan projecten die het risico op rampen in het Caribisch gebied kunnen verminderen.

Participanten aan het seminar hebben verder hun ervaringen gedeeld over het implementeren van wetgeving in hun landen, die kan zorgen voor oplossingsmodellen. Diverse organisaties in Suriname die op dit gebied actief zijn hebben tijdens het seminar een presentatie gegeven over acties die het land onderneemt bij rampen.

Het seminar van de Inter Parlementaire Unie (IPU), stond onder supervisie van De Nationale Assemblée. Later dit jaar wordt de eerst volgende IPU-vergadering gehouden in Doha.

-Ashna Phoelsingh/ bron: DNA-