Titinbo Erna Aviankoi opent haar eerste natuurproductenwinkel

20 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 november 2018 – Suriname is rijk aan een grote variĆ«teit medicinale en eetbare planten die zonder noemenswaardige bewerking gebruikt en/of genuttigd kunnen worden. Het gebruik van deze bosproducten is echter heel laag. Deels, omdat men weinig informatie heeft over mogelijke bijwerkingen, of men weet niet wat er allemaal beschikbaar is, of het gebruik daarvan wordt als ā€˜bonuā€™ gelabeld.

ā€œOnbekend maakt nou eenmaal onbemind. Wat men niet weet, trekt niet aan. Je moet weten dat een product bestaat en wat het bijvoorbeeld voor het haar, de huid, persoonlijke hygiĆ«ne en algehele gezondheid kan betekenenā€, zegt Erna Aviankoi, managing director van TEā€™A Naturals. TEā€™A is de afkorting van Titinbo Erna Aviankoi. De afkorting betekent ā€œTot hierā€ in het Okanisi. ā€œIk ben lowemanpaansu en opgegroeid met een aantal van deze producten. Ik weet dus niet beter dan dat ze werken. Alles wat wij in de winkel hebben, gebruiken wijzelf. We zijn echte consupreneurs.ā€

Met het openen van haar deuren wil TEā€™A Naturals, de eerste Surinaamse natuurproductenwinkel, hierin verandering helpen brengen. Vanaf maandag 26 november kan men er terecht voor onder andere kruidenthee, gedroogde kruiden, pure plantaardige oliĆ«n en melk, lotion en gezichtsmaskers van kruiden en oliĆ«n en seksueel genotsmiddelen, zoals vaginale stoombadkruiden en traditionele potentie-verhogende dranken voor de man en busikondee rijst.

Identiteitsontwikkeling

ā€œOnze winkel is dus niet nog een winkel. Wij hebben een sociale missie, namelijk mensen versterken in het vormen van de eigen identiteit. ā€œWeten wie je bent en waar je vandaan komt, is de basis voor elke persoonlijke ontwikkelingā€. Vandaar dat wij annex de winkel een 100% kroeshaarsalon voor de hele familie hebben, heel kindvriendelijk. Onze slogan is aansluitend: ā€œ#WeDontJustSellProducts. #WeDoIdentityā€.

-Bron:Ā  TEā€™A Naturals-