Voorbereidingen Consude games in volle gang

20 November 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 20 november 2018 – De voorbereidingen voor de Consejo Sudamericano del Deportes Escolares (Consude games) zijn in volle gang. Dit jaar wordt de 24ste editie van 01 tot 09 december 2017 in Arequipa, Peru gehouden. Deze spelen dienen als meetmoment voor Surinaamse sporters, waaraan scholieren tussen 12 en 14 jaar meedoen. Suriname participeert voor de 7de keer en neemt deel aan acht takken van sport. De selecties zijn reeds in training.

De Consude Games zijn de Zuid- Amerikaanse Schoolsport Spelen, waarbij vriendschapsbanden tussen landen worden verstevigd door acceptatie van elkaars cultuur. De Stichting Schoolsport Federatie Suriname (SSFS) is vanuit het ministerie van Sport- en Jeugdzaken belast met de voorbereiding en uitvoering van de deelname van Suriname aan dit internationaal schoolsportevenement. De acht takken van sport waaraan Suriname deelneemt zijn schaken, atletiek (ook atletiek voor scholieren met een beperking), basketbal (jongens en meisjes), zaalvoetbal (jongens), tafeltennis, judo (jongens en meisjes), zwemmen en volleybal (jongens en meisjes). Totaal nemen ongeveer negentig Surinaamse sporters deel aan de spelen.

Suriname heeft vorig jaar tijdens de Consude Games in Bolivia 2 gouden en 1 bronzen medaille behaalt. Alicia Grootfaam heeft met kogelstoten een gouden medaille kunnen bemachtigen en Ilona Enser met verspringen. De bronzen medaille is door Cherish Dikmoet, Chenelva Wienamba, Tanisha Sabajo, Ilona Enser en Bernice Kortstam met de estafette 5 x 80 meter behaalt. De landen die dit jaar participeren aan de spelen zijn Suriname, Bolivia, Bonaire, Brazilië, Chili, Colombia, Ecuador, Paraquay, Peru, Argentinië, Uruguay en Venezuela.

-Bron: Ministerie van Sport & Jeugdzaken-