Ambassadeur Chen overhandigd haar geloofsbrieven aan President Xi Jinping

21 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 21 december 2018 – Ambassadeur Patty Chen heeft haar geloofsbrieven als Buitengewoon en Gevolmachtigd Ambassadeur van de Republiek Suriname voor de Volks Republiek China aangeboden aan de Chinese President Xi Jinping. De plechtigheid vond plaats in de Great Hall of the People van de Volksrepubliek China op dinsdag 18 december 2018. Bij de aanbieding waren van Chinese zijde aanwezig Wang Yi, State Counsillor en de minister van Buitenlandse Zaken, alsook Zhao Bentang, directeur voor Latijns-Amerika.

Tijdens deze korte ontmoeting tussen ambassadeur Chen en president Xi Jinping is de belangrijkheid van de relatie tussen Suriname en de Volksrepubliek China benadrukt. De volledige toezegging voor ondersteuning is gedaan aan de ambassadeur in het uitoefenen van haar taken, ter facilitering van de verdere verdieping van deze historische relatie.

Ambassadeur Chen heeft eerder op 19 oktober 2018, kort na haar aankomst in de Volksrepubliek China een aanvang gemaakt met haar werkzaamheden in de voormelde hoedanigheid, na eerst kopieën van haar geloofsbrieven aangeboden te hebben op het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Volks Republiek China en wel aan de Deputy Director-General of the Protocol Department Fan Yong.

Met de aanbieding van haar geloofsbrieven aan president Xi Jinping heeft ambassadeur Chen thans de formele procedure voor het functioneren als Ambassadeur in de Volksrepubliek China afgerond. Zij is de vijfde tevens eerste vrouwelijke Ambassadeur voor Suriname in de Volksrepubliek China.

-Bron: Ministerie van Buitenlandse Zaken-