Chinese ambassadeur brengt bezoek aan command center

15 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 15 december 2018 – De Chinese ambassadeur in Suriname, Liu Quan, heeft vooruitlopend op de launch van het Safe City project op 28 december 2018, een bezoek gebracht aan de Command Center. De Ambassadeur heeft op donderdag 13 december tekst en uitleg gekregen over het gebruik van de apparatuur. De diplomaat blijkt heel erg ingenomen te zijn met de technologie, die gebruikt is voor de opzet van de Command Center.
De volksrepubliek China financiert het Safe City project middels een lening bij de Eximbank van dit Aziatisch land. Volgens de Chinese ambassadeur is het safe city project van enorm belang voor elk land. Hij is ervan overtuigd dat naast toeristen ook de gemeenschap zich veilig kan voelen.
China coördineert het technische gedeelte van het project en zal Surinamers trainen om het systeem te kunnen beheren. Verder zal het project in

samenwerking met de Surinaamse regering naar alle waarschijnlijkheid naast Paramaribo ook uitgevoerd worden in andere districten. E-Goverment coördinator Gardelito Hew A Kee, vindt het bezoek van de Chinese ambassadeur belangrijk. Er is naar zijn zeggen gesproken over andere districten waarbij twee pilotprojecten uitgevoerd zullen worden te Albina. Volgens Hew A Kee is het materiaal van de Command Center genoeg om naast Paramaribo ook de andere districten te accommoderen.

-NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-