Indonesische ambassadeur vertrekt na vier jaren dienst in Suriname

30 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 30 december 2018- Ambassadeur van Indonesië in Suriname, Dominicus Supratikto vertrekt na een dienstperiode van vier jaren terug. De diplomaat is bijzonder onder de indruk van ons land met aan het hoofd president Desiré Delano Bouterse en vindt ook dat er van een goede samenwerking kan worden gesproken.

De ambassadeur geeft aan dat de vier jaren heel hard voorbij zijn gegaan, maar hij blikt terug op een vruchtbare periode, waarbij beide landen goede zaken met elkaar hebben gedaan. “Ik heb mijn best gedaan om de verstandhouding en de historische band tussen Suriname en Indonesië intact te houden en waar nodig te versterken. Hierbij zijn niet alleen de culturele aspecten aan de orde geweest, maar ook op billateraal niveau is er aandacht besteed”, aldus de vertrekkende ambassadeur.

Volgens de Indonesische diplomaat is Suriname een potentieel land om op verschillende gebieden mee samen te werken. “Tijdens mijn ambassadeurschap in Suriname heb ik getracht om meer aandacht te besteden aan de economische en zakelijke aangelegenheden. Natuurlijk zijn er veel meer mogelijkheden voor ondernemers die zich concentreren en willen ontwikkelen in andere sectoren.” Naast sport, economie en cultuur is er genoeg gewerkt aan educatie, waarbij studiebeurzen zijn gecreëerd voor Surinaamse studenten die naar Indonesië mogen afreizen.

Tijdens de dienstperiode zijn er verscheidene ervaringen opgedaan, zoals de multiculturele samenleving, de verschillende sportonderdelen en culturele activiteiten door alle etnische groepen. De nieuwe ambassadeur is al aangewezen door de Indonesische overheid en zal in februari 2019 naar Suriname afreizen.

-Bron: NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-