Kokos mini-opendag in Coronie

2 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 02 december 2018 – “Als de Kokospalm goed wordt verzorgd kan het jarenlang vruchten dragen. De kokospalmboom is een levensboom”, zegt Ricardo Vriesde tijdens de afsluiting van het project ‘Coconut Industry Development for the Caribbean’. Vriesde is één van de leden van het Nationale Stakeholders Platform (NSP) van dit project.

Het project is in 2015 in het district Coronie gestart, gefinancierd door de Europese Unie en gezamenlijk uitgevoerd door de Caribbean Agricultural Research and Development Institute (CARDI) en de International Trade Centre (ICT).
In verband met de afsluiting van het eerste gedeelte van dit project hebben het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de NSP, op 26 november 2018, een kokos mini – opendag georganiseerd voor leerlingen van de zesde klas lagere school en de tweede klas Muloschool. Met deze opendag wordt beoogd om leerlingen te interesseren in de agrarische sector. Er zijn verschillende producten tentoongesteld, waarbij bijna alle delen van de kokospalm zijn verwerkt tot o.a wijn, olie, suiker, water, hout, hoeden en manden.“Er is veel potentie in de agrarische sector.

Daarom doet de regering er alles aan om deze sector tot ontwikkeling te brengen om zodoende het gehele Caribisch gebied ook te kunnen voorzien van voedsel” zei de onderdirecteur Planning van het ministerie van LVV, Raymond Nojodimedjo.
Studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, leden van de NSP, de districtscommissaris van Coronie, Remi Tarnadi en Maurice Wilson van CARDI waren ook aanwezig op de opendag. Binnenkort begint de tweede fase van dit project.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-