LVV tekent MoU met Japan

29 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 29 december 2018 – Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het aanbestedingsbedrijf Japan International Cooperation System (JICS), hebben een Memory of Understanding (MoU) getekend. De ondertekening van deze MoU, die onlangs plaatsvond, maakt deel uit van het “Economic and Social Development Program” van Japan.
Door Japan is een bedrag van ruim USD 3,5 miljoen vrijgemaakt ter versterking van de visserijsector in ons land. De versterking is gericht op onder andere de aankoop van benodigdheden voor de bevolkingsvisserij en controle activiteiten die door de Maritieme Politie Suriname en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij uitgevoerd zullen worden. De niet residerende ambassadeur van Japan, Misuhiko Okada heeft namens Japan, de ‘Exchange of Notes’ met betrekking tot de bovengenoemde investering, in oktober getekend met Suriname. Tijdens het bezoek van Ambassadeur Okada, heeft de diplomaat diverse plaatsen bezocht waar visserijactiviteiten worden ontplooid.
De afgevaardigde van JICS, Kimoko Fujisawa heeft tijdens haar werkbezoek gesprekken gevoerd met verschillende autoriteiten, waaronder de afdeling Maritiem van het Korps Politie Suriname, het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing in Suriname (NCCR) en de districtscommissaris van Sipaliwini, Humphry Jeroe. Ook enkele locaties waar er ijsmachines geplaatst zullen worden, zijn bezocht.

-Bron: Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij-