Management Team aangevuld met voorzitters grondenrechtencommissies

8 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 08 december 2018 – Het Management Team, belast met de uitvoering van het ‘Stappenplan ter Realisering van de Wettelijke Erkenning van de Grondenrechten der Inheemse en Tribale Volken in Suriname”, is aangevuld met de voorzitters van de drie commissies.
Voorafgaand aan de aanvullingen van het Management Team werden de volgende personen aangewezen als voorzitters van de commissies: 1. Max Ooft (Commissie Wetsvoorstellen), 2. Rodney Black (Commissie Demarcatie), 3. Louis Alfaisie (Commissie Bewustwording). Dat vond plaats tijdens de eerste vergadering van het Management Team met het Secretariaat en de drie

commissies op het Kabinet van de President. De verdeling van het voorzitterschap van de commissies is gebaseerd op enige balans en evenwichtigheid. Het gevolg daarvan is dat de Inheemsen, de Tribalen en de overheid elk een commissie voorzitten.De vergadering werd voorgezeten door Wensley Misiedjan, voorzitter van het Management Team. Hij werd daarbij ondersteund door Nielton Grootfaam, voorzitter van het Secretariaat. De vergadering had als doel om onderling kennis te maken, de voorzitters van de commissies aan te wijzen, en werkafspraken vast te leggen. De komende periode zullen de commissies op basis van een werkdocument vanuit

het Management Team hun werk uitzetten. Het Management Team zal de uitvoering van het stappenplan begeleiden naar de productie van een wetsvoorstel, met als doel wettelijke erkenning van de grondenrechten van Inheemsen en Tribale Volken in Suriname.

Minister Dikan heeft het Management Team, het Secretariaat en de drie commissies op 30 november geïnstalleerd in het perscentrum van het Kabinet van de President.

-MINISTERIE VAN REGIONALE ONTWIKKELING-