Minister Getrouw over veiligheid Wijdenboschbrug

28 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 28 december 2018 – Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie gaat in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut (NII) in op de verkeersveiligheid op de Wijdenboschbrug. Op de brug zijn er regelmatig verkeersincidenten met alle ongerief voor de weggebruikers.

De minister gaf aan, dat met het Korps Politie Suriname (KPS) is besloten zogenaamde venstertijden te introduceren waardoor zwaar materieel niet zomaar de brug over gaan. Dit betekent dat het verkeer op vastgestelde tijden en met begeleiding van de politie over de brug mag. Aan zowel de oostelijke- als de westelijke zijde van de brug wordt er streng in de gaten gehouden als vrachtwagenchauffeurs een ‘’boro’’ willen nemen. Het gaat om de veiligheid van burgers en die mag niet in gevaar komen, aldus minister Getrouw. Wanneer een ondernemer de oversteek wenst te doen moet die het tijdig doorgeven aan de politie die de zaak verder begeleid.

Minister Getrouw geeft aan dat, er op het moment dat een vrachtwagen wordt overgezet, het verkeer over de brug voor korte tijd wordt stilgelegd en er even stremming zal plaatsvinden. Echter geeft hij aan, dat er professionals bij de politie zitten die alles in goede banen leiden. Deze maatregel is niet slechts voor de feestdagen maar juist om de veiligheid op de brug ook na de feestdagen te handhaven. Ook voor de tourbussen is voorlopig besloten dat deze niet over de brug gaan totdat er een oplossing voor is gevonden, zegt de bewindsman.

Minister Stuart Getrouw gaat verder door te stellen dat bij verkeersveiligheid ook de attitude van de weggebruiker van belang is. Als de regels stipt worden nageleefd kan er veel ongerief op de weg worden voorkomen. De Motor Surveillance Dienst (MSD) zal in de ochtend tussen 9 uur en 12 uur en in de middag tussen 16.00 uur en 18.00 uur zwaar transport begeleiden. Tussen 23.00 uur en 04.00 mag zwaar transport zonder begeleiding over de brug. De bewindsman geeft de samenleving de garantie dat er alles aan wordt gedaan om de veiligheid te garanderen. Met uitzondering van de Wijdenboschbrug is het ook de bedoeling dat transport van zwaar materieel over de andere bruggen scherp in de gaten wordt gehouden. ‘’Als we het goed willen doen moeten we de aandacht vestigen op alle bruggen’’, aldus de bewindsman.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-