Minister Gopal ontvangt VS ambassadeur Williams

20 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 december 2018 – De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft de ambassadeur van de Verenigde Staten van Amerika, Karin Lynn Williams, ontvangen. Op woensdag 19 december is er aandacht besteed aan het intensiveren van de samenwerking met beide landen, op het gebied van sport en jeugd.

Minister Gopal heeft de ambassadeur ingelicht over het beleid en de activiteiten van het ministerie. Hiernaast heeft de bewindsvrouw ook voorstellen gedaan om de samenwerking te kunnen intensiveren.

Amerika staat bekend om kennis en deskundigheid op enkele sportgebieden zoals basketbal, voetbal, cricket en zwemmen. Op deze gebieden zullen er mogelijkheden worden bekeken voor uitwisselingsprogramma’s. Ook worden er alternatieven bekeken om jongeren een forum te bieden om zich te ontwikkelen en om ervaring op te doen. Ambassadeur Williams gaf aan dat de VS in 2016, in samenwerking met de National Basketball Association (NBA), ervoor gezorgd heeft dat er deskundigen naar Suriname werden gehaald vanuit de VS die kennis hebben gedeeld middels workshops en masterclasses. Ook gaf zij aan dat er op regelmatige basis Surinaamse studenten/ jongeren in de gelegenheid worden gesteld om deel te nemen aan uitwisselingsprogramma’s in de VS. Na het opdoen van kennis en ervaring aldaar maken zij deel uit van een Alumni- Associatie van de ambassade. De ambassadeur heeft benadrukt dat zij open staan voor de intensivering van de samenwerking ten einde de korte- en lange termijn doelen te kunnen bereiken.

-Bron: Ministerie van Sport en Jeugdzaken-