Nieuw bestuur NIS en JAR geĆÆnstalleerd

21 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 21 december 2018 – De minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, heeft een nieuw bestuur geĆÆnstalleerd voor de Stichting Beheer en Exploitatie Nationaal Indoor Stadion (NIS) en de Jeugd Adviesraad (JAR). De installatie geschiedde middels overdracht van de beschikkingen, statuten en staatsbesluiten op donderdag 20 december 2018.

De stichting heeft ten doel het NIS en de daarbij behorende accommodaties naar behoren te beheren en te exploiteren, teneinde dit monument van vriendschap tussen de Volksrepubliek China en de Republiek Suriname in stand te houden. Het bestuur heeft een zittingstermijn van 2 jaar en wordt voorgezeten door Jerrel Rotsburg van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken met ondersteuning van de leden Meriam Asodanoe (Sport- en Jeugdzaken), Tisha Doekhie (Sport- en Jeugdzaken), Soerinder Besessar Nieuw bestuur NIS en JAR geĆÆnstalleerd (Sport- en Jeugdzaken), Presiosa Denswil (FinanciĆ«n), John Landsdorf (Openbare Werken, Transport en Communicatie) en Michael Watson (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur).

De zittingstermijn van de JAR is 1 jaar. De raad zal onder leiding van Richenel Trustfull functioneren. De taken van de raad zijn het gevraagd en ongevraagd adviseren en het doen van aanbevelingen aan het Nationaal Jeugdparlement ten behoeve van het jeugdbeleid. Ook het verwerken van de beraadslagingen en meningen van het Jeugdparlement in beleidsdocumenten. Trustfull wordt ondersteund door de leden Emmy Hart, Konrad Acton, Priya Sital, Raynel Enfield, Fayaz Sharman en als secretaris Gilbert Powel.

-Bron: Ministerie van Sport en Jeugdzaken-