Personeel CBB klaargestoomd voor systeem eID’s

15 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 15 december 2018 – Een geselecteerd deel van het personeel van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) heeft een train-the-trainers-course gevolgd om te kunnen omgaan met het nieuwe ID-kaartensysteem van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Zij konden hierdoor bekend raken met het werksysteem van de printing house op het CBB-complex aan de Jaggernath Lachmonstraat. De nieuwe ID-kaarten of eID’s zullen binnenkort worden uitgeprint in de printing house.

Valerie Finsy, hoofd van de afdeling ID-kaarten van het CBB, geeft aan dat de cursus in het Engels is. “We hebben een selectie gemaakt uit een groep van beleidsmedewerkers en afdelingshoofden, zodat zij de informatie op hun beurt makkelijker kunnen overbrengen aan het overig personeel.”

De training bestaat uit twee delen, zegt Michael Kromodimedjo, hoofd ICT-afdeling CBB. Het gaat om de operators en de administrators training. De operators zijn de gebruikers van het systeem. Zij zullen te werk worden gesteld op de diverse bureau’s voor burgerzaken (bvb’s) en in de printing house. Het gehele systeem bestaat uit verschillende fasen. De administrators training is bestemd voor degenen die verantwoordelijk zullen zijn voor het totaal systeem. “Denk bijvoorbeeld aan het maken van back-ups, ervoor zorgen dat alles operationeel is en dat er geen issues zijn met betrekking tot de verbindingen met de database.”

Malvin Renfrum, beleidsadviseur op het ministerie van Binnenlandse Zaken, zegt dat de aanvragen voor het maken van de ID-kaarten worden gedaan bij de bvb’s. “De aanvraag, wat onder andere inhoudt de foto, de handtekening, de vingerafdrukken van de burger, wordt naar de printing house gestuurd. Hier wordt de informatie op juistheid gecontroleerd en als alles klopt wordt de ID-kaart uitgeprint. De uitgeprinte ID wordt teruggestuurd naar het bvb waar de persoon de aanvraag heeft ingediend”, aldus Renfrum.

-Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken-