Politie Meldkamer (CMK) ondergebracht in ‘Command center’

26 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 26 december 2018 – De Centrale Meldkamer van het Korps Politie Suriname is ondergebracht in het ‘Command center’. De verhuizing naar het ‘Command center’aan de Peprepenweg te Santo Boma, in het district Wanica, was op maandag 24 december.
De dienst is omstreeks zes uur in de ochtend aanvangen op de nieuwe locatie. Dat betekent dat vanaf dat tijdstip de melding van de beller wordt beantwoord met ”Goede morgen Command center”. Vanwege de overschakeling van de dienstverlening, vanuit de oude naar de nieuwe werklocatie, bestaat de mogelijkheid dat de service verlening naar de samenleving enige stagnatie kan ondervinden. Het Korps Politie Suriname vraagt alvast begrip voor dit ongerief.

Naast de politie wordt het ‘Command center’ ook door personeel van andere diensten bemenst, zoals van de brandweer, de Spoed Eisende Hulp en het Directoraat Nationale Veiligheid.
Het “Command center” is 1×24 uur ter beschikking van de samenleving. Het contactnummer van de politie blijft ongewijzigd, namelijk 115. Met het op één locatie onderbrengen van de genoemde diensten wordt beoogd, de dienstverlening naar de samenleving toe effectiever en efficiënter te doen plaats vinden.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-