Staatsolie vergoedt vissers

13 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 13 december 2018 – Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft twaalf vissers wiens boten op 19 november 2018 zijn beschadigd na aangevaren te zijn door de olietanker Tradewind Legend, vergoed. Op 10 december 2018 hebben de vissers hun cheque ontvangen op het hoofdkantoor van Staatsolie.

De groep werd geleid door Paul Garnauth en Mark Lall, secretaris van het Vissercollectief.

Staatsolie deed dit als antwoord op het voorval dat zich op 19 november 2018 voltrok met vissers te Commewijne. De olietanker Tradewind Legend, een schip geleased door Staatsolie voor de export van brandstof, raakte op weg naar de haven van Tout Lui Faut op drift dicht bij de monding van de Surinamerivier. Boten van twaalf vissers raakten door dit incident beschadigd. Staatsolie betreurde dit ongeval, wetende dat voor de vissers een belangrijke bron van inkomsten in gedrang gekomen was. Met de schadevergoeding kunnen de vissers nieuwe motoren kopen en hun boten repareren.

Volgens Mark Lall secretaris van het Visserscollectief zijn de vissers tevreden met de vergoeding.

Hij vertelt dat na het incident, de schade in kaart gebracht werd door de districtscommissaris van Commewijne, de Maritieme Autoriteit Suriname en het Visserscollectief. Naar zeggen van Lall heeft Staatsolie goed gereageerd en ervoor garant gestaan dat de vissers de schadeloosstelling konden krijgen. De secretaris zegt dat de vergoeding de totaal geleden schade van de vissers en de periode waarin zij niet hebben kunnen werken, dekt en hen in staat stelt het werk gauw te hervatten.

-Bron: Staatsolie-