Succesvolle missie Brazilië resulteert in duurzame ontwikkelingsprojecten

4 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – Twee delegaties van Suriname en Brazilië hebben onlangs werksessies gehouden over de technische samenwerking met Brazilië. Deze vergadering werd gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. De onderwerpen van deze werksessies hadden te maken met de verwerking en productie van oliën uit tonka, maripa en knippa, kleine kippenkwekerijen, agro forestry en samenwerking tussen de Diplomatieke Instituten van Suriname en Brazilië. Verder werden twee projecten waaronder de Institutionele versterking van de Centrale Bank van Suriname een project op over HIV/aids geevalueerd. Daarna werden de projecten met presentaties succesvol afgesloten. De samenwerking tussen Suriname en Brazilië werd als een goed voorbeeld van een \succesvol Zuid-Zuid samenwerking benadrukt door de directeur van Buitenlandse Zaken, Miriam Makintosh, ambassadeur Luziano Truideman en de Braziliaanse ambassadeur Laudemar Aguiar. Ambassadeur Aguiar gaf verder aan dat Suriname op dit moment de meeste technische projecten heeft met Brazilië. Met name op het gebied van Landbouw, volksgezondheid, natuurlijke hulpbronnen, onderwijs, capaciteit-en institutionele versterking.

-Kiantha Akiemboto-