Tori Oso verwacht succesvol Kawina Festival 2018

30 December 2018

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 30 december 2018 – Osje Brauwmuller, oprichter van Tori Oso, verwacht dat het jaarlijkse Kawina Festival dit jaar wederom succesvol zal zijn. Het is dit jaar de tweede keer dat het evenement weer bij Tori Oso wordt gehouden. Dit Festival is door de jaren heen explosief gegroeid, waardoor er op den duur naar een andere locatie was uitgeweken. “Nu is het festival terug bij Tori Oso en het gaat nooit meer weg.”

Veiligheid
“Veiligheid staat hoog op onze agenda. De veiligheid is gegarandeerd. Er zullen voldoende veiligheidsmanschappen op de been zijn”, aldus de oprichter. Tori Oso directeur Tirza Brauwmuller raad bezoekers aan om het festival vanuit de Dr. Sophie Redmondstraat te betreden. “Laat alle verboden spullen thuis en maak er een gezellige en veilige feest van”, aldus de directeur.
Het evenement wordt vandaag, zondag 30 december gehouden van 18.00 uur tot 3.00 uur in de ochtend. De Fred Derbystraat wordt afgesloten vanaf de dr. Sophie Redmondstraat tot en met de Hoogestraat. Dit zal met ingang van zaterdag 29 december 00.00 uur gebeuren, zodat de nodige voorbereidingen kunnen worden getroffen.
Eerbetoon
Rony ‘Biga’ Nelom (de overleden voorzanger van Combinatie 16) is één van de artiesten die altijd ervoor heeft gekozen om gratis op te treden bij het Tori Oso Kawina Festival. “Hij heeft altijd zijn medewerking verleend. Sommige van de andere Kawina bands hebben ook gratis opgetreden tijdens het festival, omdat zij mede dankzij het festival populair zijn geworden, zegt Osje Brauwmuller. Bij deze wil ik de mensen geruststellen dat er een eerbetoon zal zijn voor ‘Biga’ tijdens het Kawina Festival. Laten we dat tot een onvergetelijk moment maken. Hij was een dya dya Kawina man”, aldus oprichter Brauwmuller.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-