Argentiniё brengt afscheidsbezoek aan de Minister van Buitenlandse Zaken

15 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 15 januari 2019 – De Tijdelijk Zaakgelastigde a.i. van de Republiek Argentiniё, Ignacio Rossi Sammartino, heeft een afscheidsbezoek gebracht aan de minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle.
Dit bezoek is tegen de achtergrond van het vertrek en de sluiting van de Argentijnse ambassade in Suriname, vanwege de bezuinigingsmaatregelen die de regering van Argentinie op advies van de IMF moet treffen. De Ambassade van Argentiniё in Paramaribo werd in 2014 geopend, hetgeen een hoogtepunt was in de samenwerkingsrelatie met Argentiniё.
De Tijdelijk Zaakgelastigde a.i. Rossi Sammartino geeft aan dat de voortzetting van de diplomatieke- en consulaire relatie met Suriname vanuit de Argentijnse Ambassade in Georgetown, Guyana, onderhouden zal worden.
Minister Pollack-Beighle heeft aangegeven dat zij met de vestiging van de Argentijnse ambassade in Suriname zeer verheugd was over de uitbreiding van de Zuid-Zuid relatie, en betreurt daarom het vertrek, omdat de fysieke vertegenwoordiging van Zuid-Amerikaanse landen in Suriname van belang is.
Suriname en Argentiniё onderhouden sinds juni 1977 diplomatieke betrekkingen. In 2005 werd er een overeenkomst getekend betreffende Vriendschap en Samenwerking. Vervolgens werd er in 2011 een Visumafschaffingsovereenkomst getekend voor houders van diplomatieke-, officiёle -en dienstpaspoorten.
De Tijdelijk Zaakgelastigde a.i., Rossi Sammartino vertrekt medio februari terug naar zijn land. Dit afscheidsbezoek heeft op vrijdag 10 januari 2019 plaatsgehad.

-Ministerie van BUITENLANDSE ZAKEN-