Commissariaat pakt bermen Thurkowstraat aan

24 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 januari 2019 – Het Commissariaat Paramaribo Noord-Oost is met een groep gedetineerden gestart om de bermen aan weerszijden van de Thurkowweg aan te pakken. Dit optreden vanuit de overheid volgt gelijk nadat burgers hun bezorgdheid hebben geuit over de situatie aldaar. De overheid heeft de kritiek vanuit de samenleving ter harte genomen.

Normaliter zou het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie deze werkzaamheden uitvoeren. “Wij hebben het al een paar keer schoongemaakt, maar het zou door de daarvoor aangewezen instantie moeten worden gedaan. De roep van de samenleving is dermate groot geworden, dat wij genoodzaakt zijn om in te komen. Het onkruid is hoog geworden en onoverzichtelijk.” Dat zegt districtscommissaris Mike Nerkust in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

“Wij gaan kijken wat we allemaal kunnen doen om de samenleving tegemoet te komen. Wij hopen dat de omgeving overzichtelijk wordt en dat men zich veiliger gaat voelen als men zich op het wegdek begeeft”, aldus de burgervader. Hoelang de werkzaamheden zullen duren kan Nerkust niet aangeven, omdat de berm dicht begroeit is en het ook afhangt van het tempo van werken door de gedetineerden.

De dc zegt desgevraagd dat zijn organisatie niet het budget heeft om alle bermen in zijn verzorgingsgebied te onderhouden. “Wij ondersteunen waar wij dat kunnen. Uiteindelijk zijn wij er om de samenleving te dienen. Wij maken deel uit van een regering en dan moeten wij kunnen ondersteunen indien mogelijk en waar nodig.”

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-