Dennis Menso nieuwe directeur CBB

12 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 12 januari 2019 – Dennis Eugene Menso is toegetreden als de nieuwe directeur van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). De wachtwisseling vond plaats op woensdag 02 januari 2019, in aanwezigheid van minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken (Biza), Biza-directeur Putridewi Amatsoemarto, staf en personeel van het CBB, de CLO-voorzitter Ronald Hooghart en Anton Paal als beleidsadviseur van het CBB.

Natasha Arupa-Wong Swie San, de scheidende waarnemend CBB-directeur, bedankte de personeelsleden voor de ondersteuning en medewerking die zij heeft gekregen. Zij sprak de hoop uit dat ook de nieuwe directeur dezelfde ondersteuning mag genieten. Wong Swie San was vanaf februari 2018 belast met de waarneming op het CBB. Haar waarneming liep op 31 december 2018 ten einde.
Minister Noersalim verwacht eveneens dat de nieuwe CBB-directeur de nodige ondersteuning zal krijgen van de personeelsleden. Het CBB is een dienstverlenend orgaan dat vanaf de geboorte tot de dood een belangrijke rol vervult binnen de samenleving. Vandaar dat het belangrijk is om de dienstverlening te professionaliseren en alle aspecten daaromheen mee te nemen.
De bewindsman gaf aan Menso mee dat er ontzettend veel werk te verzetten is op het bureau en hij onder meer als taak meekrijgt het imago van het CBB te verbeteren. Menso gaf op zijn beurt aan de CBB-ers mee dat er heel hard gewerkt zal moeten worden en dat daarbij eerlijkheid en transparantie zijn vereist.

-NII-