President Bouterse woont singi neti slachtoffers bootongeluk bij

5 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 05 januari 2019 – De president van de republiek Suriname, Desiré Bouterse heeft de singi neti, ter nagedachtenis van de slachtoffers van het bootincident op de Coppenamerivier, bijgewoond. De pijn en verdriet was goed af te lezen van de gezichten van de bewoners van Grankreek. Van dit Inheems dorp lieten vier kinderen en vijf volwassenen het leven tijdens het tragisch voorval op de Coppenamerivier, in de ochtend van 27 op 28 december 2018. Deze singi neti is op vrijdag 4 januari in het dorp Grankreek in het district Saramacca gehouden.
President Bouterse en de totale regering hebben vanaf het begin hun medeleven getoond. De districtscommissaris van Saramacca, Laksmienarain Doebay en de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal zijn ook geweest bij de singi neti. Tijdens deze singi neti zijn er verschillende troostliederen en gebeden gebruikt om de nabestaanden de nodige troost te geven. De begrafenis van acht dorpsbewoners vindt plaats op zaterdag 5 januari te Groningen.

-NATIONAAL INFORMATIE INSTITUUT-