Republic Bank investeert SRD 650.000

18 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 januari 2019 – “Sinds we welkom zijn geheten door de Surinaamse gemeenschap 3.5 jaar geleden, hebben we steeds grote vooruitgang mogen zien in onze zakelijke activiteiten, alsook in ons sociaal maatschappelijk programma” zegt Sean Husain, Managing Director van Republic Bank, tijdens de officiële launch van de Bank’s sociaal-maatschappelijk programma voor 2019. Als onderdeel van dit programma, zijn 5 organisaties in de gemeenschap blij gemaakt met een financiële donatie.

Het helpen bouwen aan een succesvolle Surinaamse gemeenschap; dit is het doel waarop het sociaalmaatschappelijk programma van de Bank, the Power to Make a Difference, is gebaseerd. Met dit doel voor ogen mochten de vijf organisaties, te weten Stichting Unu Pikin, O.S. Groot Henar Polder, ’s Lands Hospitaal, Paramaribo Zoo en Conservation International, hun donatie op symbolische wijze in ontvangst nemen. De fondsen zullen worden geïnvesteerd in projecten van diverse aard; van het inrichten van 3 bibliotheken in het binnenland en de aanschaf van nieuw ziekenhuis apparatuur, tot het duurzaam beschermen van het Surinaams milieu en de vernieuwing van een speeltuin. “Met deze geste kan de dierentuin, die al jaren over de grootste speeltuin van Suriname beschikt, haar speeltuin moderniseren en vernieuwen. Dit zal voor de samenleving, in het bijzonder onze bezoekers, een aangename verrassing zijn. We zijn de Republic Bank daar zeer erkentelijk voor” zegt John Altenberg, directeur van de Paramaribo Zoo.

Sinds haar intrede in de Surinaamse markt in 2015, heeft Republic Bank Suriname al diverse organisaties ondersteund middels haar sociaal maatschappelijk programma. Elk jaar worden organisaties in de gelegenheid gesteld om projecten in te dienen op het gebied van educatie, gezondheid, sport, kunst & cultuur en milieu. “Op basis van ons sociaal-maatschappelijk beleid wordt er een selectie gemaakt van de projecten waar de Bank zich aan wilt committeren” aldus Husain, over de selectie procedure.

Het Power to Make a Difference programma wordt niet alleen in Suriname toegepast, maar ook in de overige landen waar de bank operationeel is: Trinidad & Tobago, Guyana, Grenada, Barbados en Ghana. De investering van Republic Bank (Suriname) N.V. voor dit jaar is SRD 650.000,-.

-Bron: Republic Bank investeert-