Training ‘Trauma herkenning’

16 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 januari 2019

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze vragen een speciale manier van benadering van opvoeders en hulpverleners. Over dit relatief nieuwe expertiseterrein worden er workshops georganiseerd in Paramaribo en Nickerie. Deze worden kosteloos aangeboden door Stichting Matoekoe, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.
De workshop wordt verzorgd door mevr. Barbara van Blanken, ervaren orthopedagoog die gespecialiseerd is in de diagnose en de behandeling van Trauma.
In deze workshop zal de trainer vertellen over wat trauma en chronische trauma is, hoe kinderen (chronisch) getraumatiseerd kunnen raken en hoe je dit kunt herkennen. Verder uitleggen hoe zij als traumatherapeut deze cliënten kan behandelen, vaak in samenwerking met professionele begeleiders en/of de voogd en als het mogelijk is ook ouders. Van de deelnemers wordt verwacht met concrete casussen te komen en vragen te stellen vanuit de eigen werkpraktijk.
De workshop vindt plaats op donderdag 17 en vrijdag 18 januari 2019, in de conferentiezaal van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting aan de Waterkant # 30 – 32. De tijd is van 8:30u tot 13:00u. Bij voldoende belangstelling wordt ook een 2-daagse training in Nieuw Nickerie georganiseerd. Omdat de capaciteit van de zaal beperkt is, is aanmelden vooraf noodzakelijk. Dit kan via [email protected] of via Stichting Matoekoe te Lelydorp, telefoon 0366756.

-Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuivesting-