Visum aanvraag voor Groot Brittannie nu ook mogelijk vanuit Paramaribo

8 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 08 januari 2019 – Op initiatief van de Honorair Consul van Suriname in Groot Brittannië, de heer Amwed Jethu, en gefinancierd door Staatsolie, zal het vanaf 10 januari 2019 mogelijk zijn om vanuit Paramaribo een visum voor Groot-Brittannië aan te vragen bij het VFS Global kantoor aan de Prins Hendrikstraat 14 te Paramaribo.
De visum aanvraagprocedure voor Groot-Brittannië voor Surinaamse paspoorthouders was de laatste jaren zeer omslachtig. Aanvragers moesten eerst naar Guyana afreizen voor het afgeven van biometrische persoonsgegevens en vervolgens na terugkeer in Suriname, moesten zij vaak wekenlang op hun paspoort wachten.
Op verzoek van vele Surinamers heeft Honorair Consul Amwed Jethu nu een oplossing kunnen vinden samen met de Managing Director & CEO van Staatsolie, de heer Rudolf Elias en het bedrijf VFS Global, zodat de reis naar Guyana niet meer nodig is. Staatsolie was bereid om het bedrag van US$13.500 te doneren om dit project te financieren.
Vanaf 10 januari 2019 kan vanuit Suriname een Brits visum worden aangevraagd via de website https://www.vfsglobal.co.uk/sr/en . Teneerste dient de aanvrager een afspraak te maken met VFS Global aan de Prins Hendrikstraat 14, via het email adres [email protected]. Vervolgens zal de aanvrager vervolginstructies ontvangen van VFS Global inzake de afspraak.
Tijdens deze afspraak zullen de biometrische persoonsgegevens van de aanvrager worden afgenomen en kan de aanvraagdocumentatie worden ingediend. De kosten voor de visum aanvraag bedragen ongeveer US$65. Dit bedrag is inclusief de verzendkosten van het paspoort per koerier naar het regionale Brits visum-beslissings centrum in New York, en van hieruit weer terug naar Suriname. Voor meer info: [email protected]

-Honorair Consul van Suriname in the United Kingdom-