Xavier Robles de Medina exposeert in Los Angeles

28 January 2019

In: Nieuws
Comments: 0


Maandag 28 januari 2019 – Beeldend kunstenaar, Xavier Robles de Medina, begint het jaar goed. Na een drukke periode met exposities in Suriname, België, Frankrijk, Engeland en de VS, werkt hij hard aan zijn MFA‐opleiding aan het prestigieuze Goldsmiths, Universityof London, terwijl ook zijn nieuwe solo‐expositie Opportunity Cost opent in
Los Angeles, USA. Deze expositie die op 19 januari opende in Praz‐Delavallade
Los Angeles, is te zien tot en met 16 februari 2019. In Opportunity Cost presenteert Xavier Robles de Medina een gevarieerde collectiekunstwerken, waaronder een tekstmontage, tekeningen, een olieschilderij op doek en een korte film. Over zijn keuze voor de titel zegt de kunstenaar het volgende: “Het concept van ‘opportunity cost’ is voor mij ontzettend interessant vanwege de
trage procedures in mijn werk. Tijd is namelijk een schaars fenomeen. Als een bron of materiaal schaars is, nemenwij als individuen beslissingen waar vervolgens een ‘opportunity cost’ aan is verbonden. Ik denk dat het idee van schaarste en de dynamiek rond het maken van keuzes, een ontzettend grote rol speelt in alle werken op de expositie”. Elk werk
van Xavier komt inderdaad tot stand vanuit een boeiend proces, want hij bestudeer,hij onderzoekt, analyseert en legt verbanden tussen bronnen. Zijn proces kan
beschreven worden als een soort van ‘excavation’, oftewel uitgraving.

Xavier Robles de Medina is aangesloten bij Readytex Art Gallery in Suriname en
bij Catinca Tabacaru Gallery in New York, waar hij in 2019 weer een expositie zalhebben. Zijn afstudeerexpositie wordt in juli dit jaar gepresenteerd bij Goldsmiths London.

-Readytex Art Gallery-