Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) betreurt de gang van zaken

27 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 27 februari 2019 – Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) betreurt de gang van zaken en de berichtgeving rondom de aanrijding op de hoek Bonistraat en Jolicoeur straat.

Bij zware aanrijdingen schakelt de politie altijd de ambulancedienst in. De melding van deze aanrijding kwam via het Command Center (de Centrale Meldkamer) binnen om 04:41 uur. Om 04:51 uur roept het Command Center de ambulance weer op ter vaststelling van hun locatie – op dat moment omgeving politiepost Geyersvlijt – en om 04.52 uur was de ambulance van het AZP ter plaatse.

Inderdaad werd bij aankomst geconstateerd dat er reeds een ambulance van Sur-CAD aanwezig was, maar het slachtoffer lag nog op het wegdek en was nog niet overgeplaatst op hun brancard. De politie heeft na kort overleg met het ambulanceteam van het AZP, op dat moment volgens protocol deze de instructies gegeven om over te nemen.

Het ambulanceteam AZP heeft volgens ons trauma protocol al het nodige gedaan voor de opvang van ernstig de gewonde traumaslachtoffers en is binnen 10 minuten weer vertrokken richting het ziekenhuis, waarbij via portofoon de SEH over de toestand van het slachtoffer werd geïnformeerd ter voorbereiding van het nodige bij aankomst. De ambulance van het AZP arriveerde om 05:16 uur bij de SEH met het slachtoffer.

Het ambulanceteam van het AZP heeft nimmer anderen belet om eerste hulp te bieden aan het slachtoffer.

Wij juichen juist de inzet toe van alle ambulancediensten in Suriname – RGD, RKZ, SUR-CAD en tot voor kort Libi Makandra, die een belangrijke rol heeft vervuld in het district Wanica – en zullen in dialoog treden met alle betrokken stakeholders ter verbetering van de ambulance dienstverlening naar de samenleving toe.

-Bron: Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP)-