Drie afgestudeerden beëdigd tot arts

18 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 februari 2019 – Sergio Aalstein, Liselotte Bökkers en Shalini Ramautar mogen zich nu officieel arts noemen. Op maandag 11 februari 2019 vond de beëdiging van de afgestudeerden plaats, welke formeel werd verricht door waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun.

Alvorens over te gaan tot de plechtigheden, richtte zij een woord van dank aan zowel de artsen in spe, als de overige aanwezige familieleden. Vervolgens gaf zij te kennen dat het beroep van arts veel verantwoordelijkheden kent, waarvan zij enkele benadrukte. Jessurun gaf aan dat elke arts bijvoorbeeld 1 x 24 uren ter beschikking moet zijn voor zijn of haar medemens. “De verantwoordelijkheid van mensen hun gezondheid en hun leven ligt in de pen die jullie zullen nemen om te schrijven, maar het ligt ook in de benadering van jullie naar onze mensen toe”, aldus Jessurun. Ze gebood daarom altijd alert te blijven en te alle tijden te onthouden voor welke verantwoordelijke taak zij hebben gekozen door middel van dit beroep.

Na het doen van de beloften, welke voorgelezen werd door de waarnemend directeur, waarna de documenten werden ondertekend, was het artsenkorps drie artsen rijker. Ook de minister

die het heugelijk feit bijwoonde sprak de aanwezigen toe en feliciteerde de nieuwbakken artsen en overige aanwezigen met het behaalde resultaat.

-Bron: Nationaal Informarie Instituut-