Minister Dikan is vol lof over huiswerkbegeleidingsproject RUMAS

21 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 februari 2019 – Minister Edgar Dikan van Regionale ontwikkeling is trots op stichting RUMAS. De stichting heeft op zaterdag 16 februari 2019 het huiswerkbegeleidingscentrum ‘De Belofte’ voor drop-outs, hang- en risicojongeren geopend te De Boerbuiten. De bewindsman heeft jongeren opgeroepen deze kans met beide handen aan te grijpen. Jongeren die aan de stichting verbonden zijn, zijn volgens de minister “gezegend”, aangezien ze met dit project een tweede kans krijgen waar zoveel anderen alleen van kunnen dromen. Hij vertelde bij de opening dat hij zelf is opgegroeid in de volksbuurt Abrabroki, maar dat hij altijd is blijven geloven in de kracht van vorming en educatie. ā€œJongens, grijp deze kans aan, het is niet laat, je kan het nog maken in de maatschappijā€.

De stichting hoopt met het centrum, trainingen, recreatie, geestelijke vorming en persoonlijke begeleiding te bieden aan drop-outs, hang- en risicojongeren van 12-16 jaar, die dreigen uit het onderwijssysteem te vallen. Om het project een beter

kans van slagen te geven zullen ook de ouders worden getraind en begeleid. RUMAS-directeur Emmy Hart sprak bij de opening haar dankbaarheid uit aan allen die een bijdrage hebben geleverd aan het opzetten van dit centrum en de stichting een warm hart toedragen.

RUMAS stelt zich ten doel een tweede kans te creĆ«ren voor jongeren van 12 tot 25 jaar, die als gevolg van sociaal-maatschappelijke en financiĆ«le problemen niet meer naar school gaan. De stichting ontwikkelt programmaā€™s gericht op motivatie, educatie en het aanleren van sociale vaardigheden voor deze drop-outs. Het doel daarvan is om ze zelfstandig en vol vertrouwen wederom in staat te stellen deel te nemen aan het onderwijsproces of klaar te stomen voor een baan.

-Bron: Ministerie van Regionale Ontwikkeling-