Overhandiging E-bikes aan Openbare Werken Transport en Communicatie

22 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 februari 2019 – De Surinaamse Post Spaar Bank (SPSB) heeft zes elektronische scooters (E- bikes) gedoneerd aan het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie(OWT&C). De overhandiging heeft op donderdag 21 februari 2019 plaats gevonden en wel op het hoofdkantoor van SPSB. Tijdens een werkbezoek van minister Patrick Pengel aan de diensten van OWT&C in Coronie en Nickerie in 2018, heeft het personeel aangegeven dat er een tekort is aan vervoersmiddelen. Het ministerie heeft daarna werk van gemaakt invulling te kunnen geven aan deze behoefte.

Volgens Saskia de Meza, beleidsadviseur op OWT&C, die belast is met dit project, is dit een pilot project. De eerste scooters zullen ingezet worden in de districten Coronie, Para, Wanica en Paramaribo. Met het oog op bescherming van het milieu hebben de SPSB en het ministerie voor elektronische scooters gekozen. Dit project is om het tekort van transport in de districten op te vangen.

De E- bike werkt elektronisch. Het heeft een batterij die opgeladen wordt op 110 stroom. Met een volgeladen batterij kan men maximaal 50 kilometers afleggen. Het is de bedoeling dat men wel erop let dat de hoeveelheid energie genoeg is om de afstand af te leggen. Het ministerie kijkt hoe het zal uitwerken. Bij een positieve werking zullen meerdere scooters worden ingezet. De E– bikes zullen per direct worden ingezet. Cher Doorson, Coördinator van OWT&C Coronie zegt blij te zijn met dit project. Hij geeft verder aan dat de afdelingen Verkeer, Ontwatering en Openbaar Groen Coronie goed gebruik zullen maken van deze scooters.

-Bron: MINISTERIE VAN OPENBARE WERKEN TRANSPORT EN COMMUNICATIE-