Regering bedankt Kalebaskreek voor ondersteuning bij bootram

4 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 04 februari 2019 – De regering heeft een speciale dank uitgebracht aan de bewoners van het inheemse dorp Kalebaskreek. Dit besluit is genomen, omdat de regering ingenomen is met de inzet en ondersteuning van het dorp bij het tragische bootongeval dat zich op 28 december voltrok op de Coppenamerivier.

De dorpelingen zijn door minister Antoine Elias van Volksgezondheid bedankt in de recreatiezaal van het dorp. Dit heeft de minister gedaan op vrijdag 1 februari namens president Desiré Delano Bouterse. De minister zegt in zijn toespraak dat het verdriet verwerkt moet worden om op den duur verder te kunnen gaan met het leven. In dat kader zijn de nabestaanden en overlevenden ruim een maand opgevangen in Paramaribo en hebben zij de nodige begeleiding ontvangen om het leed zoveel als mogelijk te verzachten. De dorpeling schoten de getroffenen die vanuit Corneliskondre onderweg waren naar Coppenamepunt te hulp, na het ongeval. Ook met de zoektocht naar de lichamen van vermisten hebben zij geholpen. De minister vindt het daarom gepast Kalebaskreek op een waardige wijze te bedanken voor de inzet. De dag werd omlijst met muzikale optredens van een sambura groep en het militaire kapel.

Kapitein Conchita Alcantara spreekt haar waardering uit voor het gebaar vanuit de regering. “Wij hebben het niet gedaan voor eer, maar omdat wij ons een voelen met onze medemens. Wij moeten als een samen optrekken in momenten van vreugde en verdriet.” Zij bedankte eenieder die een bijdrage heeft geleverd. “Van degene die een brood heeft gegeven of kleding tot degene die hebben geholpen met het redden en zij die betrokken waren bij de zoektocht naar de lijken”, aldus de kapitein.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-