Sital eerste CAT geslaagde in Caribisch gebied

8 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 08 februari 2019 – Dansanio Sital is de eerste cursist in het Caribisch gebied die de Technicians for the Caribbean training van Caterpillar succesvol heeft afgerond. Sital, die door tussenkomst van Surmac deze training kon volgen, markeert met zijn daad een historisch moment voor Suriname in het algemeen en Surmac in het bijzonder.

De Cat-gecertificeerde keek naar het nieuws en kwam erachter dat Caterpillar aan elke Surinamer een gratis online basis technische training aanbood. Dansanio Sital aarzelde niet en ging op zoek naar meer informatie. Op de facebookpagina van Surmac zag hij de link met informatie en registreerde zich direct. “Alles verliep vlekkeloos”, vertelt hij. “Ik heb er drie weken over gedaan, ongeveer drie dagen per week.” Het was volgens Sital even wennen in het begin. Hij deed voor het eerst een onlinetraining die ook nog in het Engels werd verzorgd. “Het was heel anders”, laat hij weten. “De taal was geen probleem voor mij, maar het was toch even wennen omdat je niet dagelijks Engels praat of schrijft.”

De online-training heeft Sital, die een rijke technische achtergrond heeft, gemotiveerd om verder te studeren. “Ik zou graag meer van dergelijke trainingen willen volgen. Niet alleen online, maar ook praktische trainingen zodat ik mijzelf beter kan ontwikkelen, want ik ben nog lang niet op de plek waar ik wil zijn.”

Sinds 1 januari 2019 hebben zich meer dan 800 cursisten aangemeld bij de gratis Technicians for the Caribbean training van Caterpillar. In het Caribische gebied bieden naast Surmac, ook Macorp (Guyana) en M&E Limited (Bahamas), deze training aan. Macorp en M&E Limited registreerden samen 23 personen. Caterpillar initieerde dit technicians programma in 2017 in Afrika waar het een gigantisch succes werd. Op grond hiervan werd besloten deze basis technische training ook in het Caribisch gebied aan te bieden.

Sital heeft een korte boodschap aan de 800 cursisten die zich hebben opgegeven. “Als je eenmaal bent begonnen, rondt het gewoon af. Je wordt er niet minder van, je wordt er juist meer van. Je leert er veel uit en je kan heel veel doen met het certificaat. Dit is het begin.”

-Bron: Alwin M. Plein-