Staatsolie lanceert Supplier Registration Portal Suriname

6 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 06 februari 2019 – Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. heeft op 31 januari 2019 het Supplier Registration Portal Suriname (SRP) gelanceerd. Via dit portaal zullen bedrijven die zich zullen registreren volledig op de hoogte blijven van de olie-exploratieactiviteiten in het offshoregebied.

Het Supplier Registration Portal Suriname (SRP) is een concreet resultaat van het Industrial Baseline Study (IBS) die Staatsolie en zijn offshore-partners in 2018 hebben laten uitvoeren. Het IBS heeft in kaart gebracht waar het bedrijfsleven nu staat indien zij goederen en diensten wensen te leveren aan de offshore-industrie.

Het SRP is opgezet door de internationale consultant DAI Global Inc. Staatsolie is beheerder van het portaal en DAI ondersteunt daarin. Het SRP Suriname is gratis en alleen toegankelijk voor bedrijven die zich registreren. Het portaal heeft in deze fase waarin de offshore-olieindustrie in Suriname zich bevindt een informatieve functie. Via dit platform zullen geregistreerde bedrijven op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen in offshoreSuriname. In de volgende fase zal het portaal hoofdzakelijk worden gebruikt door de offshorecontractors en hun sub-contractors om makkelijk de lokale leveranciers te kunnen identificeren.

De lancering van het Supplier Registration Portal Suriname is een eerste stap bij het voorbereiden van het Surinaams bedrijfsleven op een offshore-olievondst. Het webadres van het SRP is https://smesupplierportal.sr.

-Bron: Staatsolie Corporate Communication-