Afsluiting training landbouwers te Brownsweg

14 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 14 maart 2019 – In verband met de afsluiting van een drie daagse training in Good Agriculure Practices (GAP) te Brownsweg/Brokopondo heeft de waarnemend directeur van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Deepak Jairam, een bezoek gebracht aan de landbouwers van dit gebied. Door de LVV-directeur is gebruik gemaakt van de gelegenheid om te luisteren naar de wensen en grieven van de voornamelijk vrouwelijke landbouwers.

Het ministerie zal met de beschikbare middelen proberen hen enigszins tegemoet te komen. De training is een initiatief van de Agro Coöperatie “Wi! Uma Fu Sranan en gefinancierd door de International Development Bank (IDB) en Japan. Verschillende onderwerpen zoals landvoorbereiding, handhaving van de bodemvruchtbaarheid, geïntegreerde plagenbestrijding en de toepassing van gewasbeschermingsmiddelen zijn behandeld. Op zaterdag 9 maart 2019 werd de training afgesloten met een certificaatuitreiking.

Tania Lieuw A Soe, voorzitter van de coöperatie “Wi! Uma Fu Sranan” gaf aan dat als de GAP-richtlijnen worden gevolgd, ons land zeker zal genieten van gezond en veilig voedsel. In verband met de Dag van de Vrouw op 8 maart zijn de vrouwen, die hebben deelgenomen aan deze training, namens president Desiré Bouterse en het ministerie van LVV verwend. Zij hebben ook plantjes en zaden in ontvangst mogen nemen.

-Bron: Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij-