Districtscommissaris Cirino brengt eerste bezoek aan Kwamalasemutu

13 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 12 maart 2019 – Districtscommissaris Theresia Cirino, die het roer in het Coeroeniegebied heeft overgenomen van DC Vallery Aroepa, heeft haar eerste werkbezoek gebracht aan het dorp Kwamalasemutu.

Bij aankomst werd de dc opgewacht door de plaatselijke commandant van het Nationaal Leger en de dorpsbewoners. In de krutu oso werd zij middels een lied in de trio taal warm onthaald door de schoolkinderen. De dc is blij met de ontvangst en kreeg enkele presentjes van de leerlingen. Ze geeft aan graag alle knelpunten van het gebied te willen vernemen om samen met de gemeenschap te werken aan oplossingsmodellen. Dc Cirino zal met een team van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij zoeken naar oplossingsmodellen voor het waterprobleem, waardoor deze op kort termijn tot het verleden kunnen behoren.

De delegatie verbleef in de periode van 7-9 maart te Kwamalasemutu en zal ook gesprekken en heeft ook gesprekken gevoerd met onder andere Leerkrachten, de Bestuursopzichter en het Nationaal Leger. Granman Asongo Alalaparu is ingenomen met het bezoek van de dc en kijkt uit naar de werkmodellen die het gebied verder tot ontwikkeling moeten brengen.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-