Gökmen Tanis (37) wordt gezocht in verband met de aanslag in Utrecht (update)

18 March 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 18 maart 2019 – Gökmen Tanis (37), die gezocht wordt in verband met de aanslag in Utrecht van vanochtend, is waarschijnlijk eerder in aanraking geweest met justitie. Twee weken geleden zou hij zich hebben moeten verantwoorden bij de rechter vanwege verkrachting.

De politie is met man en macht op zoek naar de 37-jarige Gökmen Tanis, die werd geboren in Turkije. Hij wordt verdacht van de schietpartij in een tram op het 24-Oktoberplein in Utrecht. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, en raakten negen mensen gewond.

Zo’n drie uur na de schietpartij verspreidde de politie een opsporingsbericht via Twitter. In eerste instantie was zijn naam verkeerd gespeld, maar dat werd later gecorrigeerd.

Verkrachtingszaak

Het lijkt erop dat het niet de eerste keer is dat Tanis in aanraking is gekomen met justitie. Hij zou zich op 4 maart 2019 bij de rechter hebben moeten verantwoorden omdat hij verdachte was in een verkrachtingszaak, die in de nacht van 10 op 11 juli zou hebben plaatsgevonden in Utrecht.

Het Openbaar Ministerie wil dit niet bevestigen en zegt dat ze geen uitspraken doen over de achtergrond van de verdachte.

Renault Clio

Vlak voor het schietincident op het 24 Oktoberplein is er bij een carjacking aan de Amerikalaan, een paar straten verderop, een rode Renault Clio gestolen. Deze auto zou gebruikt zijn als vluchtauto en is later teruggevonden aan de Tichelaarslaan.

Het dreigingsniveau in de provincie Utrecht is vanwege de aanslag opgeschaald tot het allerhoogste niveau. Dat is nog nooit eerder gebeurd. De gemeente, politie en het OM riepen inwoners op om binnen te blijven, dit advies werd rond 16:15 opgeheven.

-Bron: rtlnieuws-